Energie korting

Om mensen te bewegen tot over stappen naar hun energiemaatschappij geven veel aanbieders kortingen weg. Deze korting is vaak de eerste maanden na overstappen geldig. Door gebruik te maken van deze energie korting bespaart u de 1e maanden weer flink wat geld uit en maakt u daarna gebruik van een goedkoper tarief dan uw huidige maatschappij. Als u verstandig kiest en niet te lang vast zit aan een contract kan regelmatig overstappen uw redelijk wat geld besparen.

Energie korting of welkomstkado

In plaats van (of in combinatie met) een korting geven energieleveranciers soms weleens een welkomstkado. Dit kan ook zeer aantrekkelijk zijn. Als u bijvoorbeeld toch al van plan was om het kado in kwestie aan te schaffen bespaart u hiermee deze uitgave. Moet het kado natuurlijk wel iets zijn wat u kunt gebruiken. En anders kunt u het misschien wel doorverkopen.

Is de energie korting voldoende om over te stappen?

Uiteraard moet u zicht niet blind staren op hoe hoog de korting de 1e maanden is. U moet een goede berekening maken op basis van uw gemiddelde verbruik en de tarieven die de nieuwe energieleverancier aanbied. Veel mensen kunnen op deze manier veel geld besparen dat soms oploopt tot honderden euro’s per jaar. Waar u dan weer eens een lekker weekendje mee weg kunt… een stuk leuker als een energierekening betalen.

Waarom geven leveranciers een energie korting?

De reden dat energieleveranciers werken met kortingen en welkomstbonussen is om mensen te lokken. Men lokt u met een korting in de hoop dat u uiteraard lang klant blijft. Het staat u echter vrij om na de contractsperiode over te stappen en gebruik te maken van een korting van een andere leverancier. Vaak kost het u weinig moeite maar bespaart u zo wel veel geld.

Comments are closed.