Energie rekening verlagen?

Zowel van uw energieleverancier als van uw netbeheerder ontvangt u een energie rekening. Dit kan geen gecombineerde rekening of twee aparte rekeningen zijn.

Meterstanden

De hoogte van uw energie rekening hangt af van de meterstanden die u zelf moet doorgeven. U krijgt een brief aan met een kaart waarop u uw meterstanden kunt invullen en terug kunt sturen zodat men de standen weet. Op basis van de standen en uw tarief word de hoogte van de rekening bepaald. Tegenwoordig kunt u ook uw meterstanden doorgeven via internet, wat het weer een stuk makkelijker maakt.

Overstappen voor een goedkopere energie rekening

Door (regelmatig) te wisselen van energieleverancier zorgt u ervoor dat u weer instapt in een op dat moment laag tarief (goede aanbieding). Ben dus kieskeurig en houdt de tarieven van de leveranciers goed in de gaten. Het is zonde om meer uit te geven dan noodzakelijk aan uw energie rekening.

Energie besparen

U kunt natuurlijk ook energie besparen door minder te verbruiken wat ook resulteert in een lagere rekening. Wilt u enkele tips lezen kijkt u dan op deze pagina: energie besparen

 

Comments are closed.