Goedkope energieleverancier

Wat is een goedkope energieleverancier? En hoe weet u of deze leverancier wel waar levert voor zijn geld. U wilt uiteraard ook een goede service. Het is belangrijk de prijs af te wegen tegen de waardering die voor een energieleverancier gegeven word door andere klanten. Tegenwoordig vindt u op het internet gemakkelijk de prijzen en de ervaringen van andere klanten, al dan positief of niet.

>>> Vergelijk hier energieleveranciers

Vergelijken om te komen tot de goedkope energieleverancier

Door een vergelijkingstool te gebruiken (die u veel kunt vinden op internet), bijvoorbeeld EasySwitch kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. De tool laat zien wat u nu betaald en wat bij ander energieleveranciers kwijt zou zijn. Zo kunt u makkelijk bepalen welke de goedkoopste is, en hoeveel u dit per jaar bespaart.

Overstappen naar een goedkope energieleverancier

Ook overstappen word tegenwoordig erg makkelijk gemaakt. Via internet kunt u handig al uw gegevens invoeren en bent u met enkele kliks van de muis overgestapt naar een andere aanbieder. Vaak word ook uw huidige contact opgezegd door de nieuwe leverancier. Zo heeft u zelf geen extra werk hieraan en bent u gemakkelijk over naar een beter tarief.

Hoe vaak mag ik overstappen

Als uw contract het toelaat mag u altijd overstappen. Heeft u echter een contract voor een bepaalde duur dan zult u eerst deze periode af moeten ronden om te voorkomen dat u een boete betaald. Een goedkope energieleverancier kan u echter misschien wel zoveel besparen dat de boete gewoon betalen toch nog interessant is. Kijkt u uw contact er eens goed op na en u kunt altijd even bellen naar uw energiemaatschappij om te vragen wat uw rechten en plichten zijn.

Waarom energie vergelijken?

Energie vergelijken doe je om te zien wat de energieleveranciers jou kunnen bieden en waar je het beste contract voor de beste prijs krijgt. Het is verstandig ook even rond te kijken naar de algehele beoordeling van de betreffende energieleverancier zodat je indruk krijgt van prijs/kwaliteit verhouding. Regelmatig overstappen kan interessant zijn gezien de energieaanbieders altijd weer leuke aanbiedingen hebben om nieuwe klanten te trekken.

Waar moet je op letten bij overstappen van energieleverancier?

Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo dien je uiteraard te weten of je je huidige contract zonder boete op kunt zeggen, of dat je contracttermijn er bijna op zit. Hiervoor kun je altijd even bellen naar je huidige energieleverancier. Veel overstapservices helpen je hierbij en zeggen je oude contract voor je op zodat je zelf niet veel rompslomp hebt. Let er bij je nieuwe contract op wat de contractstermijn is en houdt in de gaten of het tarief inclusief alle kosten voor deze termijn ook gunstig is.

Klein verschil?

Kom je erachter dat er slechts een klein verschil is met je huidige tarief en energiekosten, stel je dan de vraag of het zinvol is om over te stappen. Als je namelijk erg tevreden bent met je huidige leverancier dan heeft overstappen voor zo een klein verschil weinig zin waarschijnlijk. Je kunt ook altijd je huidige leverancier opbellen met de vraag of ze het tarief van deze concurrent ook willen hanteren, zodat je blijft bij je huidige leverancier voor een goedkoper bedrag.

Wat dien je te weten voor een goed energie vergelijk?

Je dient te weten wat je jaarlijks energieverbruik is. Pak anders even het verbruik van het afgelopen jaar erbij als je de afrekeningen nog hebt. Bij een vergelijkingstool moet je jeĀ  gasverbruik en je elektriciteitsverbruik invullen zodat deze op basis van deze gegevens in combinatie met de huidige tarieven van de leveranciers een berekening kan maken en zodoende jou een overzicht kan geven.

Comments are closed.